De Rietkamp

From Voormekaar
This is the approved revision of this page, as well as being the most recent.
Jump to: navigation, search
De Rietkamp
LOGO HIER
Contactpersoon Maartje Bezoen-Jansink
E-mail adres maartje.bezoen@derietkamp.nl
Adres Haaksbergseweg 9 Eibergen
Telefoonnummer 0545-477878
Website http://www.derietkamp.nl/

Wie zijn wij?

Wat voor soort organisatie zijn wij?

Praktijk De Rietkamp is een praktijk voor psychische hulpverlening aan kinderen, jeugdigen en (jong)volwassenen. Of je nu kind, jeugdige of volwassene bent iedereen kan psychische klachten of problemen hebben. Ouders, partners of andere mensen in de omgeving kunnen zich dan ook zorgen maken. Iemand kan het moeilijk hebben met zichzelf, in de omgang met anderen of met een situatie waarin die terecht is gekomen. Soms kan het zijn dat het allemaal vaag en onduidelijk blijft. Als het niet meer lukt om er op eigen kracht met behulp van je omgeving uit te komen, dan kun je bij De Rietkamp terecht voor professionele hulp. Onze praktijk kan dan helpen om meer zicht te krijgen op wat er aan de hand is en te helpen bij het vinden van oplossingen.

Wat bieden wij aan?

Binnen praktijk De Rietkamp worden alle voorkomende stoornissen en problematiek behandeld, zowel binnen de GBGGZ als de SGGZ. Hierbij kan onder andere gedacht worden aan angst, depressie, trauma, dwang of ontwikkelingsproblematiek. Behandelvormen die door onze professionals worden toegepast zijn psychotherapie -waaronder schematherapie-, cognitieve gedragstherapie, EMDR, speltherapie, ouderbegeleiding, systeemtherapie of mindfulness. Specialisme ligt op het gebied van behandeling van borderline persoonlijkheidsproblematiek bij adolescenten middels Dialectische Gedragstherapie (DGT). Daarnaast wordt uitgebreid psychodiagnostisch onderzoek gedaan naar onder andere ontwikkelingsproblematiek, zoals autisme of ADHD. Er is nauwe samenwerking met verschillende huisartsen, een arts kinder- en jeugdpsychiatrie en de diverse scholen in de regio. Tevens is de praktijk verbonden aan het, door de gemeente gesubsidieerde, samenwerkingsverband Berkellandfit.  

Welke inwoners zijn bij ons welkom?

De doelgroep bestaat uit kinderen, jeugdigen en (jong)volwassenen in leeftijd vanaf 6 jaar.

Hanteren wij toelatings- of uitsluitingscriteria?

Om voor diagnostiek of behandeling in aanmerking te komen heeft u een verwijsbrief nodig via huisarts, jeugdarts, medisch specialist of via een beschikking van een gemeente.

Ook zonder inmenging van huisarts of gemeente kunnen wij passende zorg bieden. Kosten zijn dan voor eigen rekening van de cliënt.

Zijn er kosten aan de diensten verbonden?

De Rietkamp heeft met vrijwel alle zorgverzekeraars een contract afgesloten, waardoor behandelingen volledig vergoed worden. Wel dient rekening te worden gehouden met een eigen risico (>18 jaar). Daarnaast heeft De Rietkamp contracten afgesloten met alle achterhoekse gemeenten, hier geldt geen eigen risico.

Zoekwoorden

psychologisch onderzoek, psychologische behandeling, psycholoog, ADHD, Autisme, persoonlijkheidsproblematiek, depressie, trauma, angst, EMDR, CGT, opvoeding