Driestroomhuis Berkelland

From Voormekaar
This is the approved revision of this page; it is not the most recent. View the most recent revision.
Jump to: navigation, search
Driestroomhuis Zorg voor Zorg
LOGO HIER
Contactpersoon Onno Fokker/ Susan van Bruggen
E-mail adres info@zorgvoorzorg.net
Adres Borculoseweg 75 Neede
Telefoonnummer 0545 76 90 02 / 06 53 60 31 55 /06 20 59 98 52
Website http://www.zorgvoorzorg.net/

Wie zijn wij?

Wat voor soort organisatie zijn wij?

Driestroomhuis Zorg voor Zorg in Neede, voegt het beste van 2 werelden samen. Kleinschalige en regionaal georiënteerde zorg. Gepassioneerde hoogopgeleide zelfstandige zorgaanbieders. Een optimaal behandelklimaat in een huislijke gezinsvervangende omgeving, aan de ene kant.

En aan de andere kant, de ondersteunende diensten van Stichting Driestroom door het kwaliteitsmanagementsysteem, de behandelcontext, voorwaarden op zorg en huisvesting en de overige ondersteunende diensten.

Deze factoren zorgen er voor dat we een uniek en krachtig zorg- en dienstverleningsaanbod bieden, dat bijdraagt aan de houdbaarheid en betaalbaarheid van de zorg.Wist u dat er al ruim 80 Driestroomhuizen zijn?

Wat bieden wij aan?

Of u nu opzoek bent naar 24 uurs verblijfszorg met behandeling, kamertraining, beschermd wonen, deeltijdbehandeling of ambulante begeleiding ? Samen met ons zorgteam bieden wij 365 dagen per jaar, levensloopgerichte begeleiding en ondersteuning aan jongeren en jong volwassenen op die momenten dat het nodig is.

Welke inwoners zijn bij ons welkom?

Driestroomhuis Zorg voor Zorg is gespecialiseerd in autisme hulpverlening. Naast deze doelgroep ondersteunen wij jongeren met psychische problemen, overige psychiatrische stoornissen en / of LVG problematiek.

Hanteren wij toelatings- of uitsluitingscriteria?

Toelating met geldige zorgindicatie met zowel ZIN als PGB indicatie.

Zijn er kosten aan de diensten verbonden?

Vergoedingen op basis van geldende zorg tarieven.

Locatie

Driestroomhuis Zorg voor Zorg staat aan de rand van het centrum van Neede, gemeente Berkelland. Op loopafstand van het gezinshuis zijn winkels en het busstation.

Driestroomhuis Zorg voor Zorg is door zijn opzet uniek in de Achterhoek en Twente. Ons gezinshuis heeft namelijk naast de 6 slaapkamers een 4-tal inpandige studio’s voor kamertraining en/of beschermd wonen. De studio’s zitten vast aan het woonhuis. Deze zijn zowel via het woonhuis als via een aparte ingang bereikbaar. Elke studio heeft zijn eigen toilet/douche en keukenblok. Daarnaast hebben we een appartement in de nabijheid van het gezinshuis. Hier woon je meer zelfstandig maar wel met het daarbij behorende toezicht en begeleiding, gekenmerkt door 24-uurs beschikbaarheid.

Het gevarieerde woontrainingstraject in combinatie met de kracht van het dagelijkse gewone gezinsleven zorgt ervoor dat iedere jongere zich in zijn eigen tempo kan ontwikkelen. Of het nu gaat om vaardigheden op het gebied van wonen, persoonlijke ontwikkeling, scholing, werk of dagbesteding/ vrijetijd ? samen bouwen we aan zelfstandigheid!

Zoekwoorden

autismehulpverlening, deeltijd behandeling, dagbehandeling,ambulante begeleiding, kamertraining, beschermd wonen en 24uursverblijfzorg