Karakter, kinder- en jeugdpsychiatrie

From Voormekaar
This is the approved revision of this page, as well as being the most recent.
Jump to: navigation, search
Karakter, kinder- en jeugdpsychiatrie
LOGO HIER
Contactpersoon Marcel Schoot
E-mail adres m.schoot@karakter.com
Adres Van Hogendorplaan 102, Doetinchem
Telefoonnummer 026 204 21 00
Website www.karakter.com

Wie zijn wij?

Karakter is het academisch centrum voor kinder- en jeugdpsychiatrie in Midden- en Oost-Nederland met meer dan 10 locaties. Kinderen en jongeren uit alle gemeenten in Nederland kunnen bij ons terecht.

Wat voor soort organisatie zijn wij?

Kinderen en jongeren komen bij ons voor diagnostiek en behandeling van ADHD, autisme, depressie, angst- en dwangstoornissen, gedragsstoornissen, psychose, LVB en andere psychiatrische problematiek.

Wat bieden wij aan?

Vanuit onze specialistisch kennis zijn er voor de specifieke vragen van kinderen, jongeren en ouders verschillende behandelmogelijkheden.

  • Thuis: Intensieve Psychiatrische Gezinsbehandeling

Er komt een gezinsbehandelaar bij het gezin thuis voor advies en begeleiding. Dit noemen wij   Intensieve Psychiatrische Gezinsbehandeling (IPG).

  • Online behandeling Karakter maakt gebruik van ehealth modules. We bieden naast de behandeling op de polikliniek ook de mogelijkheid om een online behandeling te volgen.
  • Polikliniek

Op een polikliniek komen ouders en/of kinderen op afspraak voor onderzoek en behandeling. Soms is dit alleen voor de eerste gesprekken, soms is de gehele behandeling op de          polikliniek.

  • Flexibele Intensieve Behandeling

Karakter biedt aan kinderen (4-12 jaar) en jongeren (12-18 jaar) met complexe psychiatrische problematiek de mogelijkheid tot een flexibele intensieve behandeling. Dit is een combinatie van behandeling in de thuissituatie en aanbod van diverse therapieën waarbij een combinatie met dagbehandeling en een kortdurende klinische opname mogelijk is.

Welke inwoners zijn bij ons welkom?

Kinderen en jongeren uit alle gemeenten in Nederland kunnen bij ons terecht.

De locaties van Karakter zijn:

Almelo, Arnhem, Apeldoorn, Doetinchem, Ede, Enschede, Hengelo, Horst, Nijmegen, Oosterbeek, Tiel, Uden en Zwolle.

Hanteren wij toelatings- of uitsluitingscriteria?

-

Zijn er kosten aan de diensten verbonden?

-

Zoekwoorden

Karakter, kinder- en jeugdpsychiatrie, adhd, autisme, behandeling, polikliniek, LVB, kinderen, jongeren, psychiatrische problematiek.